Gasloos kokenGasloos koken

Bent u een nieuwe keuken aan het samenstellen of is uw keuken toe aan vervanging? Dan kunt u overwegen om te gaan koken op inductie of op een elektrische kookplaat. Zo is uw keuken meteen klaar voor wonen zonder aardgas.

Verschillende mogelijkheden

Gasloos koken kan op twee verschillende mogelijkheden, namelijk keramisch of inductie.

Keramisch

Bij een keramische kookplaat heb je een aantal elektrische verwarmingselementen met daaroverheen een glasplaat. Deze plaat kleurt rood als hij is opgewarmd, dit duurt vaak wel even. Dankzij de verwarmingselementen zijn alle pannen geschikt voor deze kookplaat.

Inductie

Bij een inductie kookplaat worden de pannen verwarmd door een magnetisch veld. Dit klinkt misschien ingewikkeld maar het komt erop neer dat de kookplaat zelf nauwelijks opwarmt. Alle warmte gaat direct naar de pan. Wel heb je voor inductie pannen nodig met een speciale magnetische bodem.

De voordelen van gasloos koken

Als eerst is onderhoud een groot voordeel. Bij beide mogelijkheden heb je te maken met gladde oppervlakken waardoor het vuil makkelijk te verwijderen is. Bij inductie kookplaten gaat dit net wat makkelijker, omdat de warmte niet in de plaat zit. Dit voorkomt dat het eten gaat aankoeken.

Daarnaast is gasloos koken een stuk veiliger. Je kunt je niet meer branden aan het vuur maar nog wel moet er opgelet worden (vooral bij keramisch) de plaat nog enige tijd warm blijft. Inductie heeft zelfs kinderbeveiliging, zodat de kinderen niet zomaar de plaat aan kunnen zetten. Als laatste kost het minder in verbruik dan gas en het is een stuk vriendelijker voor het milieu.

Veilig uw nieuwe kookplaat aanleggen

Wij helpen u graag verder om gasloos koken op een veilige manier bij u mogelijk te maken. Voor meer informatie kunt u contact met ons opnemen! Dit kunt u doen door te bellen naar 010 227 08 09, te e-mailen naar info@aelektro.nl of door het contactformulier in te vullen.

Contactformulier

  Uw naam (verplicht)

  Uw adres

  Uw postcode

  Uw woonplaats

  Uw telefoonnummer (verplicht)

  Uw email (verplicht)

  Onderwerp

  Uw bericht

  Ik ga akkoord met de privacyvoorwaarden. Lees hier onze privacy voorwaarden (*)